هات اسپات یا Hotspot نوعی دسترسی به اینترنت از طریق اتصال به یک شبکه وایرلس محلی با یک روتر میکروتیک است. در واقع باید بگوییم هات اسپات جایی است که می توان با استفاده از یک مودم به اینترنت متصل شد. این اتصال می تواند با استفاده از دستگاه های مختلف همچون گوشی هوشمند، تبلت، لپ تاپ و … انجام شود.
نصب و راه اندازی هات اسپات در میکروتیک معمولا توسط دانشگاه ها، سازمان ها یا نهاد های بزرگ انجام می شود. زیرا با این کار آنها می توانند بر روی میزان مصرف کاربران از اینترنت در شبکه نظارت داشته باشند. برای این که بتوان بر روی شبکه تنظیمات هات اسپات یا Hotspot را انجام داد، کاربران نیاز به نام کاربری و رمز عبور خواهند داشت.
با استفاده از این نام کاربری و رمز عبور می توانند وارد شبکه شده و تنظیمات هات اسپات یا Hotspot را انجام دهند. پس از آن هر کاربر بسته به میزان تعیین شده می تواند از اینترنت مجموعه استفاده نماید. سرپرست شبکه قادر است با انجام تنظیمات هات اسپات، به صورت همه جانبه و کلی بر روی میزان مصرف کاربران از اینترنت نظارت داشته باشد. با ما همراه شوید تا پیش از راه اندازی هات اسپات در میکروتیک، در مورد این تنظیمات اطلاعات بیشتری به دست آورید.
راه اندازی هات اسپات یا Hotspot در میکروتیک
Hotspot هات اسپات چیست؟
هات اسپات نوعی ابزار مدیریت دسترسی به اینترنت در مکان های عمومی همچون سازمان ها، ادارات، نهادها و … است. امروزه که استفاده از اینترنت در هر مکانی ضرورت یافته است، تمام هتل ها، رستوران ها، دانشگاه ها و … سرویس اینترنت را به صورت عمومی ارائه می دهند. البته اینترنت همراه به صورت گسترده ای در همه جای کشور پخش شده است.
اما با این حال برخی مکان ها ترجیح می دهند اینترنت عمومی را در اختیار مسافران و افراد مختلف قرار دهند. برای این که افراد به صورت نامحدود و بی رویه از اینترنت مکان های عمومی استفاده نکنند، می توان با استفاده از هات اسپات یا Hotspot، اقدام به مدیریت دسترسی به اینترنت نمود. با این کار می توان به فرایند اعتبار سنجی کاربران، محافظت در برابر نفوذ و حمله هکرها، اعمال محدودیت در دسترسی به برخی سرویس ها و سایت ها و … کمک شایانی نمود.
آموزش مرحله به مرحله راه اندازی هات اسپات در میکروتیک
برای راه اندازی Hotspot میکروتیک لازم است برخی مراحل ویژه طی شود. این مراحل عبارتند از:
نحوه IP دادن به هات اسپات در میکروتیک
مرحله اول راه اندازی هات اسپات یا Hotspot در میکروتیک، قرار دادن یک IP بر روی پورت دلخواه برای هات اسپات است. برای این کار باید ابتدا ویندوز را باز کرده و از منوی سمت چپ بر روی گزینه IP کلیک کنید. از زیر این منو باید گزینه Addresses را انتخاب کنید. در پنجره New Address بر روی علامت + کلیک کنید.
حال در صفحه جدید شما باید آی پی و عدد Subnet را یادداشت نمایید. سپس در کادر مقابل Interface باید پورت هات اسپات مورد نظر خود را انتخاب نمایید. سپس ok نموده و پنجره مربوطه را ببندید.
نحوه IP دادن به هات اسپات در میکروتیک
تعیین پورت دستگاه به عنوان پورتی که هات اسپات را انتقال می دهد
در این مرحله باید پورتی که هات اسپات یا Hotspot را به آن منتقل می نمایید، انتخاب کنید. برای این کار از منوی ویندوز گزینه IP را انتخاب نمایید. از زیرمجموعه های این منو هات اسپات را انتخاب کرده و پنجره آن را باز کنید. در این پنجره لازم است بر روی گزینه Hotspot Setup کلیک نمایید و چند مرحله تنظیم را سپری کنید.
تعریف تعداد کاربر دلخواه در شبکه با استفاده از میکروتیک
در مرحله سوم راه اندازی هات اسپات یا Hotspot در میکروتیک باید Subnet را مورد بررسی قرار دهید و تعداد IP ها را تعریف کنید. می توانید پیش بینی کنید که چه تعداد از کاربران نیاز دارند که از اینترنت عمومی استفاده کنند و تعداد آنها را مشخص نمایید. سپس بر روی Next کلیک کرده و وارد مرحله بعدی تنظیمات شوید.
نحوه ایمپورت کردن گواهی SSL در هات اسپات میکروتیک
در مرحله بعدی راه اندازی هات اسپات در میکروتیک باید گواهی SSL را معرفی کنید. در صورتی که دارای گواهی باشید، باید در بخش Select Hotspot SSL Certificate اقدام به آپلود گواهی مورد نظر خود نمایید. اما اگر از گواهی برخوردار نیستید، بر روی گزینه none کلیک کرده و به مرحله بعدی تنظیمات روید.
اختصاص IP سرور پستی(Mail Server) در میکروتیک
در مرحله پنجم شما می توانید سرور پستی IP را قرار دهید، یا قرار ندهید. در هر حال هیچ مشکلی برای راه اندازی سیستم به بار نخواهد آمد. بعد از آن وارد مرحله بعدی شوید.
نصب و راه اندازی هات اسپات
- نحوه ایجاد نام کاربری و رمز عبور مشترک در روتر میکروتیک
در این مرحله راه اندازی هات اسپات یا Hotspot در میکروتیک باید وارد تب User Profiles شوید و کاربری درست کنید که چندین نفر بتوانند با آن نام کاربری و رمز عبور وارد شبکه شوند. می توانید بر روی یکی از رکوردهای هات اسپات کلیک کرده و وارد پنجره Hotspot User Profile شوید. در این مرحله تعداد کاربران را مشخص کرده و به آنها دسترسی اتصال به شبه دهید.
- نحوه تخصیص نام کاربری و رمز عبور به کاربران در میکروتیک
برای تخصیص نام کاربری و رمز عبور به کاربران باید وارد هات اسپات شوید و بر روی تب Users کلیک کنید. سپس رکورد ادمین را انتخاب کرده و وارد پنجره New Hotspot User شوید. در این قسمت شما می توانید بر روی تب General اسم و پسورد مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه OK کلیک کنید.
- بررسی وضعیت استفاده کاربران از اینترنت در هات اسپات میکروتیک
شما می توانید میزان استفاده کاربران از اینترنت را در تب Active هات اسپات یا Hotspot مشاهده کنید. در تب Hosts نیز شما با تمامی دستگاه هایی که به شبکه متصل هستند مواجه خواهید شد.
- آموزش محدود سازی ترافیک اینترنت کاربران در میکروتیک
تب limit مدت زمان استفاده کاربران از شبکه را نشان می دهد. حتی در این قسمت میزان دانلود و آپلود مجاز هر کاربر نیز مشخص شده است. می توانید از طریق این بخش میزان دانلود و آپلود کاربران را محدود نمایید. حتی ساعت و تعداد روزهای استفاده از شبکه کاربران را نیز تعیین کنید.
محدود کردن ترافیک کاربران در میکروتیک
- بای پس کردن IP دستگاه در هات اسپات میکروتیک
همانطور که می دانیم، در یک شبکه کامپیوتری علاوه بر کاربران، دستگاه های درون شبکه ای نیز فعال هستند. دستگاه هایی همچون تلفن ویپ، پرینتر، دوربین مدار بسته و … . دستگاه هایی که نیاز به اتصال شبکه دارند و نباید از رمز عبور و نام کاربری استفاده کنند را، بای پس می نامند. در تب IP Binding شما می توانید بر روی گزینه + کلیک کرده و پنجره مورد نظر را باز کنید.
در این قسمت آی پی دستگاه مورد نظر خود را ثبت کرده و بر روی گزینه Bypass در مقابل کادر Type کلیک کنید. در نهایت نیز برای ثبت تنظیمات گزینه Apply و OK را بزنید.
- تنظیمات IP در Well Garden هات اسپات میکروتیک
برای این که کاربران بتوانند پس از اتمام حجم ترافیک خود به برخی از سایت ها دسترسی داشته باشند، باید تنظیمات تب Wall Gardenهات اسپات یا Hotspot را انجام دهند. در این صفحه باید بر روی علامت + کلیکی کرده و وارد پنجره باز شده شوید. در قسمت بالای صفحه با دو گزینه مواجه می شوید که باید گزینه allow را انتخاب نمایید. حال باید به ترتیب کادرهای این پنجره را پر کنید.
باید در قسمت Server نام هات اسپات را ثبت کرده و در کادر بعدی آی پی آدرس های داخل شبکه را ذکر کنید. در کادر انتهایی نیز لازم است آی پی آدرس سایتی را که تمایل دارید برای کاربران باز شود، وارد کنید. حال بر روی گزینه Apply و OK کلیک کنید تا تنظیمات شما مرحله انتهای خود را نیز به پایان برساند.
تنظیمات Hotspot در میکروتیک
آموزش تنظیمات پیشرفته هات اسپات میکروتیک
راه اندازی هات اسپات میکروتیک فرایند پیشرفته دارد. همانطور که پیش از این بیان نمودیم، هات اسپات یا Hotspotدر میکروتیک نوعی امکان برای اعتبار سنجی کاربران در اتصال به شبکه است. نکته مهمی که تنظیمات هات اسپات را آسان می نماید، عدم نیاز به نصب نرم افزار خاص است. علاوه بر آن کاربران می توانند به سادگی تنظیمات هات اسپات را انجام دهند زیر تنظیمات این سرویس از دشواری برخوردار نیست.
برای این که بتوانید هات اسپات در میکروتیک را به راحتی راه اندازی کنید، لازم است حتما روتر هات اسپات را مورد بررسی قرار دهید. روتر هات اسپات باید دارای اینترنت باشد تا مراحل راه اندازی و تست آن به درستی طی شود. پس از آن باید حتما اینترفیسی که تمایل دارید سرویس هات اسپات بر روی آن راه اندازی شود را انتخاب کنید.
شما باید حتما از منطبق بودن IP با Ether نیز اطمینان حاصل نمایید. زیرا در برخی شرایط امکان دارد بیش از یک رنج IP بر روی Ether تعریف شده و میان این دو سرور انطباقی وجود نداشته باشد. پس از آنکه تمامی فرایند نصب هات اسپات تکمیل شد، می توانید یک NAT رول Masquerade را که بر روی IP فعال شده است مشاهده کنید. با بررسی تمامی این فرایندهای تنظیم پیشرفته هات اسپات یا Hotspotدر میکروتیک، شما می توانید به سادگی از این سیستم بر روی شبکه اینترنت استفاده کنید.
تنظیمات پیشرفته هات اسپات در میکروتیک
نحوه اعمال محدودیت حجم دانلود در هات اسپات میکروتیک
در تب limit هات اسپات میکروتیک می توان مدت زمانی را که کاربران از شبکه اینترنت عمومی استفاده می کنند، مشخص نمود همچنین می توان در این قسمت، تنظیمات لازم را برای محدود کردن حجم دانلود در هات اسپات اعمال نمود. زیرا کاربران بسیاری وجود دارند که بسته به نامحدود بودن استفاده از اینترنت عمومی، اقدام به دانلود حجم بالایی می نمایند.
در حالی که از سوی دیگر برخی کاربران حجم لازم را برای دانلود نداشته و درگیر مشکل می شوند. از این رو با انجام تنظیمات لازم در هات اسپات یا Hotspot، می توان به راحتی حجم دانلود و آپلود را محدود کرد. در بخش Limit Uptime مدیریت می تواند تعداد روزها و تعداد ساعت هایی که هر کاربری به شبکه متصل می شود را مشاهده نماید. مثلا در این بخش به این صورت میزان حجم اتصال به شبکه و استفاده از آن نشان داده می شود. 30d 10:00:00
در قسمت Limit Bytes In مدیریت می تواند میزان دانلود را بر حسب بایت مشاهده کند. در حالی که در بخش Limit Bytes Out میزان آپلود بر حسب بایت نشان داده می شود. در نهایت نیز مدیریت می توان در بخش Limit Bytes Total هم میزان دانلود و هم میان آپلود را بر حسب بایت مشاهده کند.
در تب Statistics گزارشی از میزان مصرف کاربر از اینترنت به مدیر ارائه می شود. با تنظیم نمودن تب های بیان شده در هات اسپات یا Hotspot میتوان میزان مصرف هر کاربر را مشاهده نمود و اقدام به محدود نمودن حجم دانلود و استفاده از اینترنت نمود. در نهایت که تمامی این تنظیمات بر روی هات اسپات انجام شد، می توان بر روی گزینه Apply کلیک کرده و سپس با ok کردن، تنظیمات را به ثبت رساند.
با سپری کردن تمامی این تنظیمات، رکورد کاربر با نام کاربری، رمز عبور و محدودیت های ترافیکی به سادگی ساخته خواهد شد. می توان با این فرایند هر تعداد که نیاز است، نام کاربری و رمز عبور ایجاد نمود.
محدودیت حجم دانلود در هات اسپات میکروتیک
مشکل عدم نمایش صفحه لاگین در هات اسپات میکروتیک
افراد بسیاری وجود دارند که پس از راه اندازی هات اسپات در میکروتیک، قادر نیستند صفحه لاگین را مشاهده کنند. برای برطرف کردن این مشکل یک راهکار بسیار ساده وجود دارد. اصولا این مشکل بر روی روترهای میکروتیک ایجاد می شود. به این صورت که پس از راه اندازی سرویس و اجرا کردن آن، صفحه لاگین هات اسپات بر روی گوشی های اندروید و ویندوز بالا نمی آید.
برای این کار لازم است کاربران اقدام به افزودن سایت apple.com در سرویس هات اسپات یا Hotspot نمایند. به نوعی لازم است کاربران اقدام به walled garden نمودن سرویس هات اسپات نمایند. پس از انجام این عمل، صفحه لاگین بر روی ویندوز و گوشی های هوشمند بالا آمده و قابل رویت می شود. برای انجام این کار لازم است مراحل زیر طی شود.
در اولین قدم باید وارد IP شوید و هات اسپات یا Hotspot را انتخاب کنید. در پنجره باز شده، اقدام به انتخاب بخش walled garden نمایید. حال باید بر روی علامت + کلیک کنید. در این قسمت پنجره دیگری به روی شما باز می شود که در این پنجره شما با دو گزینه مواجه می شوید. لازم است از میان این دو گزینه، گزینه allow را انتخاب کنید. سپس کادر زیر را به ترتیب تکمیل نمایید، تا مشکل عدم نمایش صفحه لاگین برطرف شود.
دیدگاه خود را بنویسید