روتر میکروتیک چیست؟ | قابلیت ها و کاربردهای روتر میکروتیک
میکروتیک که نام آن را از یکی از شرکت های واقع در کشوری نسبتا کوچک در اروپای شرقی برگرفته اند، سروری مبتنی بر کرنل لینوکس می باشد. این سرور را می توان بر روی یک کامپیوتر معمولی نصب کرده و از سرویس دهی کاملا پایدار آن بهره مند شد.
شرکت میکروتیک در سال 1995 با فروش روترهای وایرلس فعالیت خود را آغاز نموده و پس از این که کار آن تا حد قابل توجهی گسترش پیدا کرد، اقدام به ارائه سیستم عاملی با نام MikroTik Router OS نمود. این امر زمینه ای را فراهم ساخت که تعداد کارمندان مشغول به فعالیت در این شرکت در سال 2007 میلادی به 70 نفر برسد!
روتر میکروتیک چیست؟
حال شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کند که Router OS چیست و چه قابلیت هایی دارد؟
سیستم عامل Router OS
جالب و در عین حال لازم است بدانید که Router OS سیستم عاملی بر پایه لینوکس و قابل نصب بر روی سیستم های معمولی می باشد که از جمله مهم ترین قابلیت های آن می توان VPN، Firewall، کنترل پهنای باند، هات اسپات و قابلیت وایرلس را نام برد. به منظور به کارگیری این سیستم عامل نرم افزاری تحت عنوان Winbox موجود است که رابطی گرافیکی برای آن محسوب می شود.
حال که با Router OS آشنا شدیم و قابلیت های آن را شناختیم، در ادامه بحث به معرفی قابلیت های میکروتیک خواهیم پرداخت.
قابلیت های روتر میکروتیک
همان گونه که پیش تر نیز اشاره کردیم، یکی از اصلی ترین قابلیت های میکروتیک پایداری آن می باشد. میکروتیک از نظر سرعت بوت بسیار بالا و عملکرد اتوماتیک و بدون احتیاج به لاگین و یا استارت کردن هرگونه سرویس مانند یک روتر بسیار قوی عمل می کند.
از دیگر ویژگی های قابل توجه روتر میکروتیک می توان به بالا بودن سرعت نصب و سرعت تنظیمات آن اشاره کرد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این روتر در مدت زمانی کوتاه و چند دقیقه ای نصب شده و به سادگی تنظیم می گردد. امکان Import یا Export تنظیمات از دیگر قابلیت های مهم روتر میکروتیک است. لازم به ذکر است که روتر میکروتیک در مقایسه با نمونه های مشابه سخت افزاری از صرفه اقتصادی بسیار بالایی برخوردار می باشد. به همین دلیل می توان گفت که به صرفه بودن مهم ترین نقطه قوت روتر میکروتیک به شمار می آید.
قابلیت های روتر میکروتیک
کاربردهای روتر میکروتیک
میکروتیک را اغلب در مواردی نظیر مسیریابی، دیوار آتش، پروتکل پیکربندی پویای میزبان، ترجمه نشانی شبکه، پراکسی سرور، تعادل رسانی بارگذاری، شبکه خصوصی مجازی، راهگزینی برچسب چند قراردادی، کیفیت سرویس، پرس بسته ها و... اشاره نمود.
کاربردهای روتر میکروتیک
آموزش نحوه نصب VPN بر روی روتر میکروتیک
به منظور راه اندازی و نصب VPN بر روی روتر میکروتیک لازم است کلیه مراحلی که در ادامه می آیند، به درستی و به صورت گام به گام انجام شوند.
راه اندازی VPN بر روی روتر میکروتیک
گام اول نصب VPN بر روی روتر میکروتیک
در نخستین گام بر اساس آن چه که در تصویر زیر آمده است، به کنسول مدیریتی روتر میکروتیک وارد شده و به منظور راه اندازی وی پی ان بر روی این روتر از قسمت منوی اصلی نسبت به انتخاب گزینه PPP اقدام می نمایید. پس از باز شدن پنجره بر روی گزینه PPTP Server کلیک نموده و به قسمت مدیریتی آن وارد شوید. پس از ورود به این قسمت، ابتدا گزینه Enable و تیک مدهای احراز هویتی را که در پایین صفحه قرار گرفته است، فعال نموده و سپس گزینه OK را انتخاب کنید.
گام دوم نصب VPN بر روی روتر میکروتیک
مرحله دوم شامل تعریف نام کاربری و کلمه عبور برای فردی است که در راه دور قرار داشته و قصد دارد از طریق سرور VPN به شبکه شما متصل شود. بدین منظور با توجه به تصویر به بخش Secrets وارد شده و پس از کلیک بر روی گزینه Add یا همان + خواهید دید که پروفایل ایجاد اکانت پیش روی شما باز می گردد.
پس از باز شدن پنجره مذکور در قسمت نخست نام کاربری و در قسمت زیرین آن رمز عبور مورد نظر را وارد کرده و پس از آن در بخش سرویس نسبت به انتخاب گزینه PPTP اقدام کنید. سپس آدرس IP روتر میکروتیک را در قسمتی تحت عنوان Local و آدرس کلاینتی که قصد اتصال به سرور وی پی ان شما را دارد، در قسمت Remote Address وارد کرده و در آخر گزینه OK را بزنید تا مراحل مذکور به پایان برسند!
پس از این که گام اول و دوم را بر روی روتر میکروتیک اجرا نمودید، راه اندازی سروری وی پی ان پایان می یابد. اما این پایان راه نیست! لازم است در ادامه اقدام به ساخت یک کانکشن VPN Client بر روی سیستمی که قصد اتصال از راه دور به شبکه شما را دارد، نمایید. برای این کار گام های سوم و چهارم را نیز به دقت انجام دهید!
گام سوم نصب VPN بر روی روتر میکروتیک
در این گام وارد بخش network and sharingcenter موجود بر روی سیستم کلاینت شده و پس از این که گزینه setup a new connection را زده و نسبت به انتخاب گزینه connect to a workplace اقدام نمودید، بر اساس تصویری که در ادامه آمده است، IP روتر را وارد نموده و برای اتصال مذکور یک نام انتخاب کنید. در پایان نیز گزینه create را زده و ایجاد کانکشن را به پایان برسانید.
گام چهارم نصب VPN بر روی روتر میکروتیک
حال که کانکشن کلاینت را ایجاد نموده اید، در صورتی که بخواهید با استفاده از این کانکشن connect شوید، لازم است نام کاربری و کلمه عبوری را که در گام دوم انتخاب کردید، sign in نمایید. پس از این که احراز هویت به درستی انجام شود، امکان استفاده از شبکه Local سمت دیگر روتر فراهم خواهد شد.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
جوادفاضل
آیا در نسخه ۴لایسنس میکروتیک
662 روز پیش ارسال پاسخامکان نصب و کانفیگ vpn وایر گارد وجود داره؟