اهمیت کانفیگ اکسس پوینت میکروتیک ما را بر آن داشته است که این قسمت از آموزش میکروتیک را به این موضوع اختصاص دهیم. همان طور که می دانید استفاده از امواج به عنوان یک مدیا به منظور انتقال اطلاعات در دنیای امروز رواج قابل توجهی یافته است. رونق این موضوع به حدی قابل توجه می باشد که استانداردهای مهمی برای ارتباط شکل گرفته پایه ریزی شده است. این نوع ارتباطات را تحت عنوان ارتباطات وایرلس نام گذاری می کنند.
لازم به ذکر است که ارتباطات وایرلس میکروتیک در دو شکل Point to Point و Point to Multipoint قابل راه اندازی می باشد. حال شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که چه زمانی می توان این نوع ارتباطات را مورد استفاده قرار داد؟
اگر قصد کابل کشی یک شبکه بزرگ نظیر سازمان های دارای شعبات متعدد را دارید، اما به دلیل وجود فاصله میان این شعبه ها امکان کابل کشی برایتان میسر نیست، ارتباطات وایرلس برای رفع این مشکل به کمک شما خواهند آمد. به کارگیری ارتباطات وایرلس همچنین در مراکز دارای کاربران موقت متصل به شبکه نیز به چشم می خورد. منظور از کاربران موقت متصل به شبکه کاربرانی هستند که در حال حاضر به شبکه مرکز اتصال پیدا کرده اند، اما جزء کاربران دائمی به شمار نمی آیند.
به عنوان یک نکته مهم به یاد داشته باشید که اگر بخواهیم ارتباط سیمی موجود در یک شبکه کامپیوتری را به ارتباط وایرلس تبدیل سازیم، دستگاه هایی تحت عنوان Access Point میکروتیک نیاز داریم. حال که آشنایی مختصری با شبکه های وایرلس و اکسس پوینت ها پیدا کردیم، به آموزش کانفیگ اکسس پوینت میکروتیک خواهیم پرداخت.
کانفیگ اکسس پوینت میکروتیک
آموزش نحوه کانفیگ اکسس پوینت میکروتیک
نحوه ایجاد Security Profile بر روی میکروتیک
ایجاد Security Profile بر روی میکروتیک نخستین گام در انجام تنظیمات مربوط به اکسس پوینت میکروتیک می باشد. این کار موجب افزایش امنیت بر روی دستگاه ها شده و زمینه ای را فراهم می سازد که امکان اتصال ساده و بی دردسر برای هر کاربری فراهم نباشد. به عبارت دیگر این مرحله نخستین سطح از ایجاد امنیت بر روی اکسس پوینت های میکروتیک به شمار می رود. لازم به ذکر است که روترهای میکروتیک استانداردهای WPA و WPA2 را به منظور احراز هویت کاربران و برقراری امنیت بر روی دسترسی ها مورد استفاده قرار می دهند.
چگونه در میکروتیک یک Security Profile ایجاد نماییم؟
برای این کار نخست به مسیر Wireless و سپس به تب Security Profiles مراجعه نمایید. در این قسمت یک علامت + را مشاهده می کنید. بر روی آن کلیک نموده و منتظر بمانید تا پنجره ای مقابل شماگشوده شود. پس از گشوده شدن پنجره Security Profile به انتخاب یک نام مناسب برای پروفایل خود بپردازید. به عنوان مثال می توانید از Profile 1 استفاده کنید.
فیلد دیگری که نیاز است نسبت به پر کردن آن اقدام نمایید، فیلد WPA2 می باشد. به یاد داشته باشید که عبارت امنیتی قرار گرفته در این فیلد باید شامل حداقل 8 کاراکتر باشد. در پایان بر روی OK کلیک کرده و این تغییرات را ذخیره نمایید.
اگر می خواهید کاراکترهایی را که در فیلدهای موجود در این پنجره وارد نموده اید، ببینید، کافی است نرم افزار وین باکس خود را اجرا نموده و از قسمت بالا و سمت راست آن اقدام به برداشتن تیک گزینه Hide Password کنید.
کانفیگ اکسس پوینت های میکروتیک
تنظیم روتر میکروتیک در حالت اکسس پوینت
در گام نخست انجام تنظیمات روتر میکروتیک در حالت اکسس پوینت به تب interfaces موجود در پنجره Table Wireless بروید. همان گونه که مشاهده می کنید، این گزینه به طور پیش فرض بر روی WLAN1 تنظیم شده است. بر روی آن کلیک نموده و بنا به آنچه در ادامه گفته خواهد شد، به انجام تنظیمات تب Wireless بپردازید.
به یاد داشته باشید که در صورت وجود بیش از یک کارت وایرلس در روتر میکروتیک، به تعداد این کارت ها در تب interface، WLAN خواهیم داشت.
- Mode
به منظور تعیین و تنظیم مود اکسس پوینت باید از این قسمت اقدام کنید. اگر می خواهید این امکان را فراهم سازید که چندین نفر به طور همزمان بتوانند به اکسس پوینت متصل شوند، باید این گزینه را بر روی AP Bridge تنظیم نمایید.
- Bond
در این قسمت به تنظیم فرکانسی می پردازید که اکسس پوینت بر روی آن کار می کند. جالب و در عین حال لازم است بدانید که اغلب سیستم ها و گوشی های موبایل قابلیت پشتیبانی از فرکانس 2.4 را دارا می باشند. از همین رو این گزینه را بر روی 2.4 GHz تنظیم می نماییم.
- SSID
نام اکسس پوینت را که کلاینت ها بر اساس آن به جستجوی اکسس پوینت پرداخته و به آن اتصال پیدا می کنند، در این قسمت وارد می کنیم.
- Security Profile
در این قسمت نسبت به انتخاب پروفایل ایجاد شده در مرحله پیشین اقدام می کنیم.
نحوه کانفیگ کردن اکسس پوینت های میکروتیک
در گام بعدی پس از رفتن به مسیر IP→ Address، به تعریف یک IP بر روی اینترفیس WLAN 1 می پردازیم.
کانفیگ اکسس پوینت میکروتیک
کانفیگ اکسس پوینت میکروتیک
هدف ما این است که هر کلاینت پس از این که به اکسس پوینت mikrotik متصل شد، بلافاصله به طور خودکار IP بگیرد. برای این کار نیاز به راه اندازی یک DHCP Server بر روی اینترفیس WLAN 1 داریم.
برای راه اندازی DHCP Server به مسیر IP→ DHCP Server مراجعه نموده و بر روی گزینه DHCP Server کلیک می کنیم. پنجره ای رو به روی ما گشوده می شود. در این پنجره به سراغ گزینه DHCP Setup رفته و بر روی آن کلیک نمایید تا تنظیمات DHCP به نمایش درآیند. اینترفیس WLAN 1 را از قسمت DHCP Server انتخاب نمایید.
کانفیگ اکسس پوینت میکروتیک
پس از انجام کلیه مراحل گفته شده بر روی Next کلیک کنید تا به مرحله بعدی راه یابید. در مرحله بعدی با یک رنج از آی پی های اختصاص داده شده به کلاینت ها مواجه می شوید. به یاد داشته باشید که رنج آی پی های موجود در این مرحله باید با رنج آی پی استفاده شده در اینترفیس WLAN 1 یکسان باشد.
مراحلی را که در ادامه می آیند، با استفاده از کلیک بر روی گزینه Next رد کرده و زمینه ایجاد DHCP Server را فراهم سازید.
کانفیگ کردن اکسس پوینت میکروتیک
مرحله بعدی مرحله فراهم سازی امکان اتصال کلاینت ها به اینترنت پس از متصل شدن به اکسس پوینت می باشد. آنچه در این مرحله نیاز است، ایجاد یک NAT از نوع Masquerade است. برای این کار بر اساس دستورات زیر عمل می نماییم:
با مراجعه به مسیر IP→ Firewall به انتخاب تب NAT می پردازیم. پس از انتخاب این تب بر روی علامت + کلیک نموده و منتظر می شویم تا پنجره New NAT Rule پیش رویمان گشوده شود. پس از باز شدن پنجره اقدام به انتخاب گزینه SRCNAT از قسمت Chain کنید.
اگر می خواهید زمینه ای را فراهم سازید که کاربران میکروتیک تنها از طریق رنج شبکه اینترفیس وایرلس امکان اتصال به اینترنت را داشته باشند، کافی است رنج آدرس اختصاص یافته به اینترفیس WLAN 1 را در قسمت SRC. Address وارد کنید. سپس به بخش Out. Interface مراجعه نموده و به انتخاب اینترفیس متصل به مودم یا درگاه اینترنت بپردازید. سپس در تب Action گزینه Masquerade را مشخص نموده و بدین ترتیب به کانفیگ اکسس پوینت میکروتیک پایان دهید.
کانفیگ کردن اکسس پوینت میکروتیک
دیدگاه خود را بنویسید