قابلیت پیجینگ و اینترکام یا Paging and Intercom چیست؟
دو رکن اساسی که امروزه در تمامی مراکز صنعتی و غیرصنعتی به آن توجه می شود، امداد رسانی و اطلاع رسانی است. سیستم پیجینگ و اینترکام، در اصل سیستمی است که برای امداد رسانی و اطلاع رسانی با کیفیت عالی و سرویس دهی بیشتر طراحی شده است.
با استفاده از این سیستم می توان در مواقع ضروری، اقدام به فراخوانی مخاطب مورد نظر نموده، و همچنین با تعیین سطح دسترسی هر فرد به خدمات سیستم پیجینگ و اینترکام، می توان سرویس هایی conference call همچون را پشتیبانی کرد.
یکی از ارکان مهم و حیاتی در سایت های امداد رسانی، سیستم پیجینگ و اینترکام می باشد. این سیستم همچنین قادر است حوادث غیر مترقبه ای همچون آتش سوزی را نیز اعلام نماید. بدون تردید وجود یک سیستم مناسب و با کیفیت برای امداد رسانی در محیط های صنعتی و غیر صنعتی، می تواند هم به حفظ جان و هم به حفظ سرمایه های موجود در آن مرکز کمک شایانی نماید.
سیستم های پیجینگ و اینترکام در ایزابل
آشنایی با انواع سیستم های پیجینگ و اینترکام
تکنولوژی هر روز درحال پیشرفت است. از این رو سیستم های paging و intercom نیز هر روز در حال رونق یافتن و تولید شده در نمونه های جدید هستند. از جمله این نمونه از سیستم ها، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
1.سیستم پارتی کال پیجینگ و اینترکام (Party Call Paging and Intercom System)
این نوع از سیستم های پیجینگ و اینترکام در دهه های 40 و 50 بسیار پر کاربرد بودند. حتی به دلیل مطلوبیت بالا، کاربرد زیادی نیز داشتند. این سیستم ها دارای خط مرکزی، و تعدادی node فرعی هستند، که هر node خود اینترکام و اسپیکر مجزایی دارد.
که این قسمت ها بر روی یک خط اصلی متصل شده، و خط اصلی نیز به یک کابل مسی برق متصل می شود. تعداد این سیستم ها زوج بوده و ظرفیت بالایی برای انتقال داده و ولتاژ دارند. به راحتی می توان از آنها استفاده نمود. که همین مسئله منجر شده است تا از سیستم های پیجینگ و اینترکام پارتی کال، در خطوط هوایی، ریلی و معادن استفاده شود.
نحوه کار این سیستم ها در اصل بر حسب کانالیزه کردن ارتباطات صوتی صورت می گیرد. برای مثال باید بگوییم تصور کنید 20 اینترکام را در 5 کانال صوتی با یکدیگر مرتبط نموده اید. هر 4 اینترکام، به یک کانال صوتی یا zone متصل می شود. تا بتوانند به صورت کنفرانسی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
انواع سیستم های پیجینگ و اینترکام
2.سیستم متمرکز دیجیتال پیجینگ و اینترکام (Centralized Digital Paging and Intercom System)
این نوع از سیستم ها مربوط به اواخر قرن بیستم میلادی می باشند. حتی در اوایل قرن بیست و یکم نیز از آنها استفاده می شده است. باید بیان کنیم که ماهیت و کارکرد این نوع از سیستم های پیجینگ و اینترکام، مانند سیستم های متمرکز آنالوگ هستند.
البته بین این دو سیستم تفاوت هایی وجود دارد. مثلا باید بگوییم بر روی این این سیستم ها علاوه بر کدینگ دیجیتال، ولتاژ و اطلاعات انتقال داده نیز بر روی کابل های مسی به صورت همزمان منتقل می شوند. هر سیستمی ایرادات خاص خود را دارد. از این رو، این سیستم ها نیز دارای ایراداتی می باشند.
از جمله این ایرادات باید بیان کنیم که، استفاده از سیستم های پیجینگ و اینترکام کدینگ دیجیتال، باید توسط هر تولید کننده ای، به صورت اختصاصی صورت پذیرد. زیرا نمی تواند ما بین برند های مختلف، بر روی این سیستم ها ارتباط برقرار کرد.
از این رو، نگهداری و توسعه دادن این سیستم های متمرکز دیجیتال، کار بسیار پر هزینه و دشواری است. حتی می توانیم بگوییم استفاده از این سیستم ها به هیچ عنوان مقرون به صرفه نمی باشد.
پیجینگ و اینترکام
3.سیستم متمرکز آنالوگ پیجینگ و اینترکام (Centralized Analog Paging and Intercom System)
نوع دیگری از سیستم های پیجینگ و اینترکام که در دهه های 60، 70 و 80 مورد استفاده قرار می گرفتند، سیستم های متمرکز آنالوگ بودند. این سیستم ها مطلوب ترین سیستم های این دهه ها به شمار می روند. مزایای استفاده از این سیستم ها، امکان تعیین سطح دسترسی افراد به اطلاعات، و برقراری ارتباط گروهی بوده است.
سیستم های پیجینگ و اینترکام آنالوگ به گونه ای طراحی شده اند، که یک مرکز متمرکز دارند. این مرکز خود شامل قسمت های دیگری همچون اینترفیس ها، کارتها و آمپلی فایرها بوده است. که در اصل وظیفه آنها، برقراری ارتباط بین اینترکام های آنالوگ و اسپیکر ها بوده است. آن هم به صورت انتقال بر روی کابل های مسی.
طبیعتا چون این سیستم از ماهیت آنالوگی برخوردار است، ولتاژ انتقال داده از ولتاژ راه اندازی دستگاه به صورت جداگانه بر روی کابل های مسی منتقل می شود.
سیستم های تحت شبکه پیجینگ و اینترکام
4.سیستم تحت شبکه پیجینگ و اینترکام (IP Based Paging and Intercom System)
افرادی که دوره های آموزش paging & intercom را سپری می کنند، با جدید ترین نوع از سیستم های پیجینگ و اینترکام مبتنی بر تجهیزات ویپ و مشخصا تلفن تحت شبکه آشنا می شوند. در طی 15 سال اخیر که تکنولوژی به شکل فزاینده ای رشد داشته است، این سیستم های امداد رسانی نیز توسعه یافته اند.
ضریب امنیتی سیستم های پیجینگ و اینترکام به شدت افزایش یافته، و دیدگاه کارشناسان در این حوزه نیز تغییر چشمگیری داشته است. به گونه ای که این کارشناسان از دیدگاه محصول محور، به دیدگاه راهکار محور تغییر نموده اند.
از سوی دیگر نیاز بیشتر مراکز صنعتی وغیر صنعتی به استفاده از این سیستم ها نیز، منجر شده است تا کارشناسان با دقت بیشتری در پی تولید سیستم های پیجینگ و اینترکام مناسب تر باشند.
نیاز به برقراری ارتباط بین تمامی سیستم های مخابراتی همچون، سیستم های جامع نظارت تصویر، سیستم های رادیویی و حراستی، دوربین های مدار بسته، سیستم های کنترل تردد، سیستم های پیجینگ و اینترکام و ... بستری را برای شبکه های محلی به وجود آورده است، که استفاده از این سیستم ها را مقرون به صرفه نموده.
از سوی دیگر منجر شده است تا با استفاده از این سیستمها، بتوان امنیت اطلاعات و کارایی سیستم های پیجینگ و اینترکام را نیز افزایش داد. در طراحی های بروز، در صنعت مخابرات، به جای این محصول از سناریوهای متعددی تعریف شده است.
سناریوهایی همچون موارد امنیتی، اطلاع رسانی، حراستی و امداد رسانی. که بر اساس این سناریو ها، محصولات تولید شده و وارد بازار می شوند.
تصور کنید شخصی قصد دارد به صورت غیرمجاز، وارد سایت صنعتی گردد. در لحظه ورود، در صورتی که سیستم دارای پیجینگ و اینترکام باشد، نرم افزار کنترل نظارت تصویری، یا حتی سیستم های کنترل تردد، قادر خواهند بود ورد غیر مجاز این فرد را به راحتی تشخیص دهند.
حتی می توان با استفاده از دوربین ها مدار بسته، تصویر شخص را با سیستم پیجینگ و اینترکام ضبط کرده و آلارم های مربوط به آن را برای حراست ارسال نمود. اما باید این نکته را بدانید که سیستم های پارتی کال، آنالوگ و سیستم های متمرکز دیجیتال نمی تواننند در این مسیر با یکدیگر ترکیب شوند.
از این رو تمامی این تجهیزات مخابراتی، با یک زبان مشترک در طراحی های بروز، فعالیت می کنند. آن هم با هدفی خاص، با یک وحدت رویه مشخص و یک پروتکل امنیتی جامع و کامل. به طور کلی باید بیان نمایم که استفاده از این سیستم ها در کنار سیستم های ایزابل، هم میتوان سیستم های تحت شبکه را حمایت نمایند و هم مقرون به صرفه تمام شود.
دیدگاه خود را بنویسید