به چه علت باید اقدام به انتقال خط تلفن بر روی بستر شبکه نماییم؟ این شاید اولین سوالی است که ممکن است ذهن ما را به خود درگیر نماید. شهرها و مناطق بسیار زیادی وجود دارند که ممکن است به سیستم مخابرات دسترسی نداشته باشند یا این که مرکز مخابراتی که برای آنها خط تلفن ثابت ارائه نماید وجود نداشته باشد. از طرف دیگر نیز هیچ سرویس دهنده ای نیز برای ارائه سرویس در این منطقه نباشد. حتی ممکن است مدیران شرکت ها نیز علاقه ای به خرید خط جدید نداشته باشند یا سوییچ های مخابراتی آنها پر باشد. مثلا ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، مناطقی که خارج از شهر هستند، شهرک های صنعتی، روستاها و .... از جمله این مکان ها به شمار می روند. بهترین راهکار برای این دسته از مناطق، انتقال خط تلفن بر روی بستر شبکه می باشد.

انتقال خط تلفن به چه منظوری انجام میشود؟

  • انتقال خط تلفن به علت استفاده از یک شماره تلفن در منطقه جغرافیایی دیگر

بسیاری از افراد ممکن است به دلایل مختلفی، اقدام به انتقال خط از منطقه ای به منطقه دیگر نمایند. پس از آن زمانی که شخصی اقدام به تماس گرفتن با منطقه "ب" نمود، شماره ای که در منطقه " الف" وجود دارد برای او نشان داده خواهد شد. 

  • انتقال خط تلفن به علت عدم ارائه خط تلفن در برخی مناطق

یکی دیگر از دلایل انتقال خط ممکن است به دلیل این مسئله باشد که سوییچ های مخابراتی در یک منطقه ای پر شده باشند. به همین دلیل مخابرات قادر به ارائه سرویس در برخی از مجتمع های مسکونی، اداری، روستاها، شهرها، شهرک های تازه تاسیس و ... نداشته باشد. 

انتقال خط تلفن

انتقال خط تلفن 

روش های انتقال خط تلفن

برای منتقل نمودن خط تلفن بر بستر شبکه، سه روش کلی وجود دارد: 

  • روش انتقال دادن خط ایوان E1

  • روش منتقل کردن خط آنالوگ

  • روش انتقال سیپ ترانک- خط اینترنتی

روش انتقال خط تلفن ایوان E1:

به طور کلی باید بیان نماییم که مخابرات، تنها ارائه دهنده خط E1 در ایران می باشد. در صورتی که لینک ایوان دریافت نمایید، می توانید صاحب 30 خط دیگر نیز شوید. البته لازم به ذکر است که این خطوط تنها به افراد حقوقی منتقل می شوند. 

آن هم بر روی بستر زوج سیم، یا از طریق دو مودم که یکی در سایت مشترک و دیگری در مخابرات قرار دارد. می توان از خط ایوان برای برقرای ارتباط با سیستم های تلفن تحت شبکه یا آنالوگ نیز استفاده نمود. البته برای این کار نیاز به یک مبدل سخت افزاری E1، در کنار مودم خواهید داشت. 

برای مثال اگر شما در مجموعه خود از مرکز تلفن های ویپ استفاده می نمایید، لازم است که حتما در کنار مودم ایوان خود، از یک گیت وی ایوان نیز بهره مند شوید. این مبدل که برای انتقال خط استفاده می شود، این امکان را برای شما به وجود می اورد، که قادر باشید سیگنال آنالوگ را به دیتا تبدیل نمایید، و پس از آن از طریق IP به سرور متصل گردید. 

حتی اگر از سیستم های تلفن آنالوگ استفاده می نمایید نیز، لازم است در کنار این نوع مودم ها، از کارت های PRI بهره مند شوید تا بتوانید آن را بر روی مرکز تلفن پاناسونیک مورد استفاده قرار دهید. در کل برای انتقال خط E1 به منطقه ای دیگر، شما حتما باید یک گیت وی E1 داشته باشید. 

از سوی دیگر نیز برای دریافت این خط در آن منطقه هم، باید اطمینان حاصل نمایید که انتقال خط شما از سرورهایی با پروتکل SIP پشتیبانی می کند. 

انتقال خطوط تلفن

انتقال خطوط تلفن 

روش انتقال خط تلفن آنالوگ:

این روش خود دارای دو سناریو می باشد. 

سناریوی اول: 

در این سناریو تصور کنید که مجموعه شما، دارای یک شعبه در تهران و شعبه دیگری در کرج می باشد. در شعبه کرج شما اقدام به استفاده از یک سیستم آنالوگ با 8 خط داخلی و 2 خط شهری می نمایید. از طرف دیگر نیز شعبه تهران شما 40 خط داخلی و 16 خط شهری دارد. 

از آنجایی که سیاست های داخلی مجموعه اجازه نمی دهد، میان این دو سیستم انتقال خط تلفن نیز ارتباطی برقرار نیست. اما مدیر تصمیم گرفته است، تا در کرج، از دو خط شهری در تهران استفاده کند. به این صورت که تماس با کرج، در واقع با همان شماره هایی باشد که در تهران به مخاطب داده شده است. 

برای این انتقال خط لازم است از دو سخت افزار یکی گیرنده و دیگری فرستنده استفاده شود. به همین دلیل باید در دفتر تهران،  از گیت وی FXO با دو پورت فرستنده استفاده شود، و در کرج نیز از گیت وی FXS با دو پورت گیرنده استفاده گردد. با این فرایند می تواند انتقال خط را انجام داد.برای آشنایی بیشتر با FXO و FXS اینجا کلیک کنید. 

سناریوی دوم: 

در این روش، ممکن است منطقه ای مد نظر باشد که در آن امکان ارائه خط وجود نداشته باشد. برای این منظور حتما باید انتقال خط از منطقه ای به منطقه دیگر صورت پذیرد. از این رو، می توانید از هر نقطه ای بر روی نقشه که در نزدیکی منطقه می باشد، اقدام به انتقال خط با استفاده از دو گیت وی FXS و FXO نمایید. آن هم در هر تعداد خط آنالوگی که بخواهید. 

مثلا تصور کنید شما در مرکز تهران، به تعداد زیادی خط دسترسی دارید. اما کارگاه شما در حومه تهران، هیچ خط تلفنی ندارد. می توانید از بستر این خطوط تلفن در تهران، تعدادی خط را به کارگاه خود در حومه منتقل نمایید. 

نحوه انتقال خطوط تلفن با میکروتیک

نحوه انتقال خطوط تلفن 

نحوه انتقال خط تلفن سیپ ترانک یا خط اینترنتی :

در نهایت باید به این روش انتقال خط اشاره نماییم. این روش ساده ترین روش برای منتقل کردن خط در سیستم تلفن ویپبه شمار می رود. معمولا این خطوط در مبدا و بر روی بستر شبکه با ای پی هایی مشترک، ارائه می گردند. البته باید با پروتکل SIP سازگاری کاملی داشته باشند. 

پس با این حساب شما می توانید از هر نقطه ای، بدون آنکه به سخت افزار نیاز داشته باشید، اقدام به انتقال خط نمایید. برای این کار حتما نیاز به یک روتر خواهید داشت. البته در طی سالهای اخیر، مخابرات نیز اقدام به ارائه خطوط SIP Trunk نموده است. 

اگر از این نوع خطوط استفاده می کنید، نیاز به مودم سیپ ترانک G.SHDSL.bis برای دریافت و یا انتقال خط خواهید داشت. 

تجهیزات خط دیجیتال یا خطوط اینترنتی

در میان انواع خط تلفن، باید به تجهیزات خطوط اینترنتی نیز اشاره نماییم. 

تجهیزات انتقال خط E1:

برای انتقال این نوع خط های مخابرات، به گیت وی های اکسترنال یا اینترنال نیاز خواهید داشت. لازم است پیش از گیت وی، دو مودم ایوان نیز تهیه نمایید. یکی از این مودم ها در مخابرات، و دیگری در شرکت مورد نظر باید باشد. تا گیت وی به آنها متصل شود. 

گیت وی های ایوان می توانند بین 1 تا 32 لینگ E1 را پشتیبانی نمایند، که هر لینک خود دارای 30 کانال می باشد. مثلا اگر مخابرات دو لینک ایوان ارائه نمود، لازم است گیت وی ایوان دو پورت باشد. که در برابر این دو لینک با 60 کانال مناسب انتقال خط باشد. 

از دیگر تجهیزات مهم ایوان، شبکه پایدار، IP استاتیک و گیت وی ایوان می باشد که بهتر است از برند های گرند استریم و نیوراک تهیه شود. 

تجهیزات انتقال خطوط

تجهیزات انتقال خطوط تلفن 

تجهیزات مورد نیاز برای انتقال خط آنالوگ

برای این خطوط نسبت به تعداد پورت ها، باید از گیت وی های FXS و FXO استفاده کنید. مثلا اگر بخواهید 4 خط شهری منتقل نمایید، در مبدا به چهار پورت از FXO نیاز خواهید داشت، و در مقصد نیز باید 4 پورت FXS وجود داشته باشد. گیت وی های FXO و FXS، شبکه پایدار و IP استاتیک از دیگر تجهیزات انتقال خط آنالوگ به شمار می روند. 

تجهیزات انتقال سیپ ترانک - خط اینترنتی

این انتقال خط اصولا بر روی بستر اینترنت صورت گرفته و از طریق شرکت های FCP انجام می شود. برای دریافت این خط ها نیاز خواهید داشت که با استفاده از یک روتر، با شرکت سرویس دهنده ارتباط برقرار کنید. اگر سیپ ترانک از مخابرات است، باید مودم G.SHDSL.bis خریداری نمایید. 

روش های انتقال خط تلفن

روش های انتقال خط تلفن

نتیجه گیری

برای این که بتوانید ارتباط صوتی خوب و با کیفیتی داشته باشید، نیاز به بستر مناسب و پایداری خواهید داشت. این بستر هم می تواند بر روی شبکه اینترنتی، هم به صورت اینترانت بین شعبات خطی باشد. دو رکن اصلی ارتباط صوتی با کیفیت، شبکه پایدار و پهنای باند کافی است. 

در صورتی که قصد انتقال خط بر روی بستر اینترنت کابلی داشته باشید، نیاز به دو نقطه در دو IP خواهید داشت. اما اگر این ارتباط بر روی بستر وایرلس صورت پذیرد، می توانید از طریق IP Private اقدام به برقراری ارتباط نمایید. 

البته لازم است در کنار تجهیزات مناسب، از تجربه و تخصص نیز برخوردار باشید تا انتقال خط پایدار و مناسبی انجام دهید.