سیپ فون چیست؟

سیپ فون یا SIP Phone در اصل خط تلفن هایی می باشند که به جای شبکه های سنتی ، برای برقراری تماس از طریق تکنولوژی ویپ بهره مند می شوند. یکی از پروتکل های شبکه مخابرات، که برای برقراری تماس های صوتی و تلفنی و تصویری بر روی بستر اینترنت مناسب است، پروتکل SIP می باشد.   

این سرویس را با نام سیپ فون یا تلفن تحت شبکه سیپ است نیز، می شناسند. پروتکل SIP مخففی از جمله Session Initiation Protocol می باشد، که از محبوب ترین پروتکل های ارتباطی یا سیستم تلفن voip به شمار می رود. 

در واقع باید سیپ فون را نوعی راهکار برای ارائه نمودن خط تلفن بر روی شبکه اینترنت بیان کنیم. این سرویس بر روی خط تلفن یا اکانتی که بر روی بستر IP است فعال شده، و شرکت SIP Phone نیز از این طریق به مشترکان خود، خدمات ارائه می نماید.لازم به ذکر است که سیپ فون با سافت فون یا softphone تفاوت دارد و اگر میخواهید بدانید سافت فون چیست به مقاله معرفی Soft Phone در مجله شبکه سنتر مراجعه کنید.

نحوه کار با این سیستم به این صورت است، که وقتی مشترک از طریق اینترنت به سوئیچ های مخابراتی متصل می شود، می تواند چندین خط یا یک خط تلفن را بر روی اینترنت خود دریافت کند. تا از این طریق تماس های تلفنی برقرار نماید. 

با سرویس سیپ فون بیشتر مشتری های اینترنت، بدون نیاز به هزینه های اضافی، به هر تعداد که نیاز داشته باشند می توانند در بستر داخلی یا سیم کشی ساختمان خود خط تلفن ثابت داشته باشند. 

سیپ فون چیست؟

سیپ فون چیست؟

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیپ فون

علاوه بر استفاده از مودم های ADSL، برای این که بتوان سیستم تلفن تحت شبکه سیپ را راه اندازی نمایید، نیاز به برخی تجهیزات خاص دارید. از جمله: 

1.مبدل های ویپ یا همان گیت وی ATA

با استفاده از اینگیت وی ها، به راحتی می توان خط تلفن های آنالوگ را به خط تلفن اینترنتی تبدیل کرد. گیت وی های ویپ، دارای این ظرفیت می باشند و می توانند بهترین انتخاب به شمار روند. برای این که بتوانید خطوط اینترنت را به تلفن های معمولی متصل نمایید، نیاز است که از مبدل ویپ یا گیت وی های FXS استفاده کنید. 

2. تلفن تحت شبکه ویپ

بسته به تعداد خط های تلفنی که نیاز دارید، باید یک IP Phone با همان تعداد اکانت انتخاب نمایید. تلفن های تحت شبکه معمولا آی پی های متفاوتی نسبت به اکانت های SIP دارند. از این رو برای انتخاب این سیستم لازم است به نیاز های شرکت توجه ویژه ای نمایید. شما می توانید از سافت فون ها یا تفلن های نرم افزاری که در رده تلفن های آی پی قرار دارند، استفاده نمایید. 

3.سرور ویپ یا مرکز تلفن تحت شبکه IP

استفاده از این سرویس معمولا برای سازمان ها و شرکت هایی مناسب است، که قصد دارند از چندین خط تلفن اینترنتی بسته به تعداد کارکنان خود استفاده نمایند. در این روش سیپ فون به سرور ویپ یا مرکز تلفن ویپ متصل می شود، و پس از آن کاربرانی که به سرور یا سانترال آی پل متصل می شوند، می توانند از آنها استفاده کنند.برای مقایسه مرکز تلفن اینترنتی voip با خط تلفن اینجا کلیک کنید.

مرکز تلفن تحت شبکه سیپ فون

مرکز تلفن تحت شبکه سیپ فون

مقایسه تلفن های سیپ و ویپ

IP Phone یا تلفن های تحت شبکه در واقع به تلفن هایی گفته می شود که با استفاده از تکنولوژی ویپ، بر روی بستر شبکه آی پی، جهت برقراری ارتباط تلفنی و انتقال صدا مورد استفاده قرار می گیرند. پس می توانیم این عنوان را نوعی عنوان عمومی تلقی کنیم. 

از سوی دیگر نیز اصطلاح ویپ فون برای این دسته از تلفن ها نیز به کار برده می شود. سیپ فون ها اما به تلفن های تحت شبکه ای اطلاق می شود که فقط از سیپ پشتیبانی می نمایند. 

پس با این تفاسیر باید بگوییم تلفن های سیپ یا سیپ فون زیر مجموعه ای از تلفن های ویپ به شمار می روند. اما تلفن های ویپ قادر هستند از پروتکل های دیگری نیز پشتیبانی نمایند. مثلا تلفن هایی که با مایکروسافت Skype for Business سازگار هستند نیز در این گروه قرار داده می شوند. 

سرویس سیپ

سرویس سیپ

مزایای استفاده از سیپ فون

یکی از مهمترین کاربردهایی که می توانیم برای این سرویس ها بیان نماییم، مناسب بودن آن برای مشترکینی است که در مناطق خاص قراردارند. مناطقی که ظرفیت کابلی یا سوئیچ های مخابراتی در ان جا تکمیل شده و قادر نیستند از خطوط بیشتری برای تلفن شرکت استفاده نمایند. 

از این رو با نصب سرویس سیپ فون بر روی خط تلفن، می توانند چند خط تلفن را بر روی یک زوج سیم فعالی نمایند. تا از این طریق اینترنت و خط تلفن امکان ارتباط را برای خود  فراهم نمایند. با این فرایند بسیاری از مشکلات مشترکان سازمانی و حقیقی برطرف می گردد. 

نحوه راه اندازی سیپ فون

راه اندازی این سرویس همچون فعالسازی یکی از اکانت های سیپ بر روی سرورهای ویپ می باشد. یعنی از همان استانداردی که برای رجیستر کردن استفاده می شود، پیروی می نماید. پس برای راه اندازی سیپ فون شرکت های ارائه دهنده، اطلاعات را در اختیار مشترک قرار می دهند.