تلفن هایی که ما برای محیط های مختلف از آنها استفاده می کنیم، دارای سیستم های متنوعی هستند. مرکز تلفن ویپ یکی از این نمونه سیستم ها می باشد که قادر است صدا را هم بر روی خطوط مسی و هم سیمی انتقال دهد. نحوه انتقال صدا در این دسته از سیستم ها به صورت سیگنال آنالوگ بوده و به چندین روش انجام می شود.
صدای منتقل شده بر روی این نوع مرکز تلفن تحت شبکه ویپ، بر روی بستر شبکه بوده و بیشتر به صورت داده دیجیتال و شکل دیتا صورت می پذیرد. نکته ای که منجر شده است تا سالهای متمادی در حال استفاده از این نوع سیستم ها باشیم، نرم افزارها و سرویس های مشابه می باشد.
از جمله ایمیل ها، پیام رسان های اینترنتی، پایگاه های داده و .... . برای این که بتوانید یک مرکز تلفن ویپ یا مرکز تلفن تحت شبکه راه اندازی نمایید، دو راه حل پیش رو خواهید داشت. از جمله:
راه اندازی مرکز تلفن ویپ
روش های مختلف راه اندازی سیستم ویپ
1- راه اندازی ویپ بر روی مرکز تلفن ویپ
یکی از روش های مناسب برای راه اندازی سیستم ویپ بر روی مرکز تلفن، به کار بردن سانترال تحت شبکه یا IP Pbx می باشد. این روش اصولا از کمترین دردسر برخوردار بوده، و نسبت به روش دیگر از پایداری بیشتری برخوردار می باشد. به صراحت می توانیم بیان نماییم که این مرکز تلفن ویپ یا تحت شبکه، توسط معروف ترین برند های تولید تجهیزات ویپ در دنیا ضمانت می شود.
از جمله برند های معروف دنیا در این زمینه عبارتند از: برند سیسکو، سنگوما، آوایا، یستار، گرند استریم، پاناسونیک و .... . برخی از این IP-PBX ها یا همان مرکز تلفن ها با استفاده از نرم افزارهای متن باز و رایگان ایزابل و دیگر نرم افزارها همچون الستیکس یا FreePBX راه اندازی می شوند.
اما برند های خاصی نیز وجود دارند که برای هسته پردازشی خود، از مرکز تلفن ویپ یا سیستم های سانترال مشخص و خاصی استفاده می کنند. از جمله این برند ها باید به پاناسونیک، سیسکو و آوا یا اشاره کنیم. بیشتر امکانات این سیستم ها دارای کمترین هزینه بوده و به شکل لایسنسی می باشد.
مرکز تلفن های ویپ یکپارچه به طور معمول از ظرفیت مشخصی برای استفاده در خطوط شهری و داخلی برخوردار می باشند. این نوع از سیستم ها که به صورت ماژولار طراحی گردیده اند، قابلیت آن را دارند که با افزایش ظرفیت ماژولار آنها را ارتقا بخشید. البته اگر نیاز بیشتری به آنها وجود داشته باشد. از این رو این ماژول ها معمولا توسط شرکت هایی که مرکز تلفن ویپ و IP-PBX ارائه می نمایند، تولید شده و بازار عرضه می شوند. تا بر روی سیستم از عملکرد و کارایی بیشتری برخوردار باشند.
راه اندازی ویپ بر روی مرکز تلفن ویپ
2- راه اندازی ویپ بر روی سرور استریسک
همانطور که پیش از این بیان نمودیم، سیستم ویپ را می توان به راحتی بر روی یکی از نرم افزارهای ویپ بر روی سرور راه اندازی نمود. مثلا می توان این سیستم را بر روی نرم افزارهایی همچون FreePBX، ایزابل و الستیکس به راحتی نصب نمود.همه این نرم افزارها بر پایه استریسک کار میکنند.برای آشنایی با استریسک و نحوه کارکرد آن میتوانید اینجا کلیک کنید.
اما در چنین حالتی برای این که بتوان مرکز تلفن ویپ را بر روی خطوط شهری نصب کرد، نیاز به گیت وی های ویپ خواهید داشت. تا سیگنال های آنالوگ خطوط مخابراتی را به دیتای دیجیتال متصل نمود. این روش پروتکلی استاندارد و قابل فهم بر روی نرم افزار ایجاد می نماید.
بهترین روش راه اندازی ویپ کدام است؟
حال که کمی شما را با دو مرکز تلفن تحت شبکه و گیت وی آشنا نمودیم، برای این که بدانید کدام یک از این سیستم ها برای شما مناسب تر می باشند، بهتر است بیشتر با نقاط ضعف و قدرت آنها آشنا شوید.
بهترین روش راه اندازی ویپ
معرفی مرکز تلفن های ویپ یا IP PBX
بیشتر این مرکز تلفن ها اصولا از سرور های الستیکس، Free- PBX، ایزابلو ... استفاده می کنند. که از نظر نرم افزاری و سخت افزاری عملکرد سخت و بهینه شده ای دارند. البته باید بگوییم این نمونه های مرکز تلفن ویپ از قیمت مقرون به صرفه تری نسبت به سرور های دیگر برخوردار می باشند.
البته برند های دیگری نیز وجود دارند که از پروتکل ها و نرم افزارهای خاصی برخوردار می باشند که از آنها برای آپشن های متنوع با کاربرد های خاص استفاده می شود. اما لازم است برای استفاده از آن نرم افزارها، هزینه جداگانه ای پرداخت شود و لایسنس جداگانه ای تهیه نمود.
این برند های خاص مرکز تلفن ویپ و تحت شبکه، تاکید بسیاری بر روی امنیت و پایداری بالای سانترال های خود دارند. به صراحت می توانیم بگوییم استفاده از این سرویس ها نسبت به پروژه هایی که هم از ویپ و هم از آنالوگ برخوردار می باشند، عملکرد مناسب تری دارند. برند های مناسب برای این سرویس ها عبارتند از: آوایا، NEC، سیسکو، پاناسونیک و ... .
پیش از این نیز بیان نمودیم که شرکت های تولید کننده این نوع سانترال ها، تمامی سیستم های خود را با نرم افزارهای رایگان ویپ تطبیق می دهند. از جمله برند های شناخته شده در این زمینه باید به YEASTAR ، GRANDSTREAM و SANGOMA اشاره نمود. مرکز تلفن ویپ این تلفن ها نیازی به هزینه و تهیه لایسنس ندارند.
همین مسئله منجر شده است تا در میان سیستم های یاد شده نوعی فضای رقابتی شکل گیرد، و کاربران موفق شوند امکانات بیشتری را با هزینه کمتری به دست آورند. مرکز تلفن ویپ یا تحت شبکه مجتمع، اصولا از یک ظرفیت اولیه ای برای آنالوگ های داخلی و شهری خود برخوردار می باشند.
به همین دلیل اصولا نیاز محدودی به گیت وی های FXO و FXS احساس می شود. برای این که بخواهید ظرفیت این آنالوگ ها را افزایش دهید، کافیست از ماژول های بیشتری برای برقراری ارتباط استفاده نمایید. یا این که از گیت وی های بیشتری برای این سیستم ها استفاده کنید.
آشنایی با مرکز تلفن های یکپارچه ویپ یا IP PBX
انواع سرور های ویپ
بهتر است پیش از خرید این دسته از سرورهای ویپ، شرکتی را انتخاب کنید که عملکرد بسیار عالی از مرکز تلفن ویپ و مرکز تماس خود داشته باشد. مثلا برای استفاده از مرکز تلفن در بانک ها، باید از یک دیتا سنتر عالی استفاده کنید.
از سوی دیگر در زمان راه اندازی و نصب این سیستم ها، بهتر است شخص متخصصی در حوزه ویپ در شرکت حضور داشته باشد. در کنار این مسئله باید به انتخاب سرور و سخت افزارهای آن نیز بسیار توجه نمایید. تا در حین راه اندازی مرکز تلفن ویپ با مشکلی مواجه نشوید.
زیرا مسلما با تبدیل نمودن یک کامپیوتر ساده به سرور ویپ، موفق نخواهید شد عملکرد خوبی را از این سیستم ها مشاهده نمایید. بیشتر شرکت های معروف در زمینه ارائه خدمات مرکز تلفن، افراد خبره و حرفه ای را برای راه اندازی این سیستم ها انتخاب می کنند تا در کنار هزینه ای مناسب، کارایی بالایی را از مرکز تلفن ویپ و تحت شبکه خود ارائه نمایند. این سیستم ها نیز اصولا از نرم افزارهای متن باز همچون ایزابل، الستیکس و ... پیروی می کنند. بهتر است برای راه اندازی این دسته از پروژه ها از سرور قدرتمندی استفاده کنید. حتی باید بگوییم گیت وی ها نیز بر روی کیفیت سرور ها تاثیر فوق العاده ای خواهند گذاشت. پس این نکته را نیز در نظر گیرید.
سرور ویپ
مزایای سرورها ویپ نسبت به مرکز تلفن تحت شبکه یا IP-PBX چیست؟
معمولا مرکز تلفن های تحت شبکه کاربران را درگیر راه اندازی و نصب نرم افزار نمی نمایند. زیرا این سیستم ها ابزارهای امنیتی مناسبی دارند که به صورت پیش فرض بر روی آنها قرار دارد که همین مسئله هزینه نگهداری و نصب این سیستم ها را پایین تر می برد. بیشتر کسب و کارهای کوچک از این سرورها استفاده می کنند.
البته این سرورها سازگاری بسیار زیادی با شرایط داشته و از ظرفیت تعیین شده پایداری برخوردار می باشند.
در نتیجه
در نهایت و به صورت خلاصه باید بیان نماییم که بیشتر افرادی که قصد دارد در پروژه های بزرگ و پیچیده از مرکز تلفن بهره مند شوند، بهترین انتخاب برای آنها سرورهای ویپ می باشد. اما اگر پروژه های متوسط و کوچک نیاز به مرکز تلفن دارند، بهتر است از مرکز تلفن ویپ بهره مند شوند. زیرا این مرکز تلفن ها هم از نظر نگهداری و هم از نظر هزینه اولیه، در شرایط بهتری قرار داند. علاوه بر آن پایداری آنها نیز بیشتر می باشد.
نتیجه گیری
ما در این مقاله به مقایسه دو سیستم راه اندازی ویپ بر روی سرور ها و تحت شبکه پرداختیم. در صورتی که نیاز باشد در یک پروژه از تعداد آنالوگ های داخلی FXS بیشتری استفاده کنید، می توانید به راه حل های ترکیبی این دو سیستم نیز بیندیشید. مثلا می توانید از یک سیستم تحت شبکه در کنار یک سیستم سانترال جهت انجام پروژه استفاده نمایید. بسته به شرایط خودتان می توانید یک روش مناسب را انتخاب کنید.
دیدگاه خود را بنویسید